OPPnå finansering: Samhandling = suksess

Hvordan sikrer vi samarbeidsrigg i investormiljøet på Vestlandet for å øke tempoet slik at vi lykkes med grønn omstilling? Sammen med investornettverket inviterte til matnytting talk show om hvordan samhandling = suksess. En god oppkjøring til Innovasjonsuken OPP som avholdes 19.-25.september.

«Svaret på om samhandling er = suksess var enstemmig JA! fra investorene på scenen. Grøn region Vestland påpeker behovet for samlet innsats for grønn omstilling og Bergen Næringsråd lister 5 suksesskriterier for samhandling. I dag traff vi på møteplass!» oppsummerer dagens arrangementpartner, Aaretak.

Møteplasser for samhandling

«Det grøne skiftet kjem ikkje av seg sjølv, og slett ikkje gratis. Det utfordrar alle til å tenke nytt, og vi er heilt avhengig av samarbeid for lukkast. Derfor er initiativ som First Tuesday Bergen, som bringer saman aktørar på tvers av sektorar, avgjerande. Gjennom Grøn region Vestland ønskjer vi å synleggjere dei fantastiske moglegheitene som er rundt om i fylket, og trigge nysgjerrigheita i dei rette miljøa til å ta en ekstra titt utanfor sin egen sfære. Derfor er vi veldig takknemlege for å bli invitert tilbake til First Tuesday i dag, og for den interessa som kapitalmiljøa i fylket og elles i inn- og utland viser for vårt prosjekt» sier Lasse Kolbjørn Anke Hansen i Grøn Region Vestland.

Oppskriften på suksess

Anri Håvard Hebib sine 5 suksesstips for samhandling:
1. Vi må ha møteplasser hvor man kan treffes på tvers av bransjer, selskaper og fag og dele informasjon seg imellom. Viktig å kjenne til hva hverandre gjør, og hverandres styrker og utfordringer.
2. Et felles målbilde – enten en historie, strategi eller fremtidsbilde. Hva er det vi ønsker å oppnå med samarbeidet? En ledestjerne.
3. Synliggjøre merverdi ved samarbeid. At det vi gjør sammen er større enn det vi klarer å gjøre alene. At 2+2 blir 5+. Hva konkret er det samarbeidet skal munne ut i?
4. Tørre å ta risiko og by på seg selv – kapital, tid, investeringsvilje – tørre å feile. Vi ser alt for ofte at prosjekter med stort potensiale dør ut fordi man etter initierende fase går hver til sitt og håper at ting bare blir gjort. Svært sjeldent blir det gjort, og det er en grunn til at 9 av 10 strategier aldri blir vellykket.
5. Ha en tydelig ledelse som driver samarbeidet fremover. Denne henger sammen med samtlige av de fire andre suksessfaktorene. En tydelig ledelse er svært viktig for å binde alt sammen.

First Tuesday satser

Sving gjerne innom våre flunkanye nettsider som er levert av Mario Urban Mannsåker og Synnøve Ringstad i OK Kontor.

Tusen, tusen takk til dagens bidragsytere: Anne-Christine (Stine) Fiksdal, Gøril Selvik, Arve Janbu Fresvik, Anri Håvard Hebib, Janicke Allers, Mario Urban Mannsåker, Synnøve Ringstad, Lasse Kolbjørn Anke Hansen og Ingrid Gjøstein.

Vi møtes igjen under Innovasjonsuken OPP med blant annet Kapitaldagen i Førde, Demoday Vestland, OPPnå finansiering, DNB NXT og Innovasjonsdagen i Sogn.

Lader opp til høstens arrangement

Vi i First Tuesday, Olav Balandin, Hilde Holdhus, Thomas Vervik og Christina Sundli-Härdig vil ønske alle våre medlemmer, samarbeidspartnere og støttespillere en nydelig sommerferie. Ta kontakt om DU ønsker å teame opp med oss til høsten. Enten på arrangement, tema eller som speaker 🎤