Grønne forretninger flyr høyt

48161100_2369998363073266_7292419263866863616_o.jpg

Finalistene i Sparebanken Vest og Bergen Teknologi-overføring's StudentIdé-konkurranse. Den heldige vinner ble Dynaspace! Se flere bilder her fra kvelden her

Kristian Kolind fra NSB startet med å fortelle at for fem og ti år siden ble de ikke invitert til innovasjonarrangementer som First Tuesday. NSB har gått fra å være et togselskap til et mobilitetsselskap som skal sørge for at mennesker og varer blir transportert fra dør til dør på en grønn, trygg og lønnsom måte. For å nå dette målet knytter de til segm og investerer i, gründerselskaper som kan utfylle dem for å nå målet.

Martine Kveim fra Chooose beskrev hvordan klimutfordringene har et branding-problem. Man kan ikke selge klimautfordringen effektivt ved å skremme med døende isbjørner. Vil ikke være green and grumpy, men pink and positive. Chooose gjør at privatepersoner og bedrifter kan kjøpe klimakvoter og “kaste dem i do”, med andre ord, sørge for klimakvotene ikke blir brukt til forurensing.

Jarle Lysberg fra Ewave lover å kutte strømregningen din med minst 26,8% hvis du bruker løsningen deres for å overvåke strømforbruket og kjøpe inn strømmen når prisen er lavest på dagen.

Vi hadde denne kvelden finalen i Sparebanken Vest og Bergen Teknologioverføring's StudentIdé-konkurranse om beste ide. Fem vinnere presenterte sin ide på scenen foran publikum og jury, og vi høre gode ideer om alt fra romfart til helse. Den heldige vinneren av 50.000 kr, fra Sparebanken Vest, som kan brukes på å viderutvikle ideen ble Dynaspace!

Annika Rødeseike presenterte bGreen, som er en ny grønn nærinnsklynge. Hun er på jakt etter grønne bedrifter og ildsjeler, og ikke minst lokale utfordringer som må løses for at Bergen skal bli grønnere.

Sist, men ikke minst, hadde vi seriegründer og investor Erik Lithun på scenen. Han har hatt en rekke grønne investeringer de siste årene, hvor den siste er som forhandler og importør av helt elektriske småfly. Vi fikk beskrevet hvorfor elfly er overlegne vanlig fly, ikke bare har de null utslipp av CO2, men de lager også mye mindre støy og er betydelig billigere i drift.

Neste arrangement

Neste arrangement blir 8. januar 2019 i samarbeid med Amesto AccountHouse. 
Tema blir Ledelse, og vi har allerede på plass daglig leder i SK Brann, Vibeke Johannesen, og Terje Søviknes med Os kommune.

TID: 8. januar 2019, kl 19:00
STED: Kommer...
ADRESSE: Kommer...

Snap, snute for gammelmannsmedia

Snap, snute for gammelmannsmedia

Uhøytidlig forskning hos VG har avdekket at dersom du bruker eller forstår denne emotikonen: 
😂 ...er du enten under 12 år eller over 40! Generasjon snap både utrydder gamle medieveier, men åpner samtidig for utallige nye retninger!

Read More

Gi gass i Kina!

Gi gass i Kina!

Gjennom arrangementet fikk vi et inntrykk av hvilke enorme muligheter som ligger klare for de som velger å ta det kinesiske markedet på alvor. Det synes kanskje fjernt å skulle prøve seg i Kina, men vi tror at dette er et marked som mange flere burde se på.

Read More

If you have trust issues, blockchain can solve that problem

If you have trust issues, blockchain can solve that problem

Takk for strålende oppmøte på arrangementet vårt om Blockchain. Vi har ikke hatt så mange deltakere siden februar 2011. Vi gledet oss ekstra over å se så mange studenter som kanskje har dette som en del av pensum nå. Teknologien er veldig spennende, og den åpner for helt nye forretningsmodeller og løsninger.

Read More

Når Drammen kan kalle seg elvebyen, kan Bergen kalle seg Havbyen!

Når Drammen kan kalle seg elvebyen, kan Bergen kalle seg Havbyen!

Takk for en fantastisk kveld, og sommeravslutning! Vi fikk en fin innføring i lakseoppdretten's potensial både økonomisk og ved muligheter for spennende gründerskap, samt utfordringene ved spesielt lakselus, og Akvariet i Bergen sine fremtidsplaner for ny sensor- og app teknologi! Havbyen Bergen byr på enorme muligheter, og vi er spent på hva fremtiden vil bringe!

First Tuesday vil sammen med event partnerne Bergen Kommune og NCE Seafood kjøre årlige arrangementer for å fremme Havbyen Bergen!

Read More

Grønne Gründere - What got you here, won’t get you there

Grønne Gründere - What got you here, won’t get you there

Takk for en flott kveld med fokus på hvordan man kan lykkes som gründer, og spesielt på området som gjelder grønt gründerskap. 

Vi har blant annet vært heldige å få innsikt i Bergen kommunes tilrettelegginger for grønt gründerskap, og BKK´s satsning på Grønn InVest som et potensial til å gjøre forskjell innen fornybar energi. De trenger enda flere caser!

Read More

Slipp opp kontrollen for å øke innovasjonstakten!

Slipp opp kontrollen for å øke innovasjonstakten!

Takk for en fin kveld hvor vi fikk sett nærmere på intern innovasjon, og viktigheten av åpenhet og samarbeid innad i egen bedrift!

Kveldens tips fra Tobias Næss til de som ønsker å jobbe med intern innovasjon: Utfordre de ansatte til å bruke lunsjen til å brainstorme nye idéer og konsepter som gjør at bedriften din går konk om tre år!

Read More

Finansierings- og investeringsmuligheter innen miljøteknologi

Finansierings- og investeringsmuligheter innen miljøteknologi

I samarbeid med Innovasjon Norge og Greensight inviterer vi deg denne kvelden til en reise i håndfast innovasjon i form av anlegg i millionklassen som du ikke visste eksisterte. Se teknologi og løsninger som høres ut som science fiction, men som norske bedrifter med støtte fra Innovasjon Norges sin miljøteknologiordning er i stand til å realisere.

Read More

Gateway to Lithuania

Gateway to Lithuania

Takk for en fin kveld hvor vi fikk sett nærmere på hvordan man jobber med team og og leveranser på tvers av landegrensene.

Vi regner med at de fleste fikk et bedre bilde av hvordan man kan samarbeide med firma fra Litauen. Mange har kanskje fordommer mot land fra Øst-Europa, men visste du at FN for kun få dager siden omdefinerte de baltiske landene til å være en del av Nord-Europa? Det er tydelig at de baltiske landene ser mot Skandinavia og at mange skandinaviske land allerede benytter seg av investeringsmuligheter og tjenester i de baltiske landene.

Read More

Sykkel-VM 2017 i Bergen - La oss gripe mulighetene!

Sykkel-VM 2017 i Bergen - La oss gripe mulighetene!

First Tuesday ble arrangert 6. desember, og temaet for kvelden var Sykkel-VM som blir arrangert i september 2017. Det er det største sommeridrettsarrangementet i Norge noen sinne! Mesterskapet vises til over 300 millioner TV-seere, og det ventes rundt 500.000 tilskuere. Dette er en enorm mulighet for næringslivet i Bergen og de med gode idéer. 

Read More

Smartbyen Bergen

Smartbyen Bergen

Takk for at dere ville dele kvelden med oss og Bergen Teknologioverføring - BTO på Litteraturhuset i går!

Jacob Grieg Eide i KnowIT og Rune Smistad fra NCE Media var tidlig ute for å samle Smart City initiativene i Bergen. Allerede i forbindelse med GEW i fjor lanserte de nettsiden smartcitybergen.no. Etter nyttår vil de lansere et veikart for det de mener bør være fremtidig satsning. 

Byråd Dag Inge Ulstein og Kjetil Årseth, Direktør for Innovasjon i Bergen kommune skal bygge kultur for innovasjon...

Read More